twenty with 25+ minded

Friday, 13 January 2012

A day with DSLR


assalamualaikum..

tengah syok-syok ber-komen sakan di facebook :

annas : adikk ! meh sini belajar camera !   
 
lyna    : hurmm (ohh myy ,, what theee---- , camera ? tak minat ! kalau benda tak minat ni lembab la sikit nak masuk kepala , mati laa aku kena kejap lagii )

annas  : pot pet pot pet menerangkan pasal dslr , FAHAM ?

lyna    : faham  ( fuhh selamat :))  yakin ni dia tak tanya lagi :) )

annas  : ni apa adik ? (dia tunjuk button yg ada kat DSLR tu)

lyna    : ouhh , tu white balance . ( selamat :) )

annas : white balance ni untuk apa ??

lyna    : err , untukk ( mati la kali nih ! ) tentukan cahaya , err lupa lahh :(

annas  : PERGI AMBIK PEN DENGAN KERTAS BUKAK YOUTUBE , BELAJAR APA TU APERTURE , WHITE BALANCE , SHUTTER SPEED DENGAN ISO ! 

lyna   : (diam jea , tengah menggigil nih)


alhamdulillah , dapat jugak , tapi tak semua laa :) baru lagi laa katakann :))

annas    : dah pegi siap-siap ikut pegi MIDVALLEY ,

lyna       : :) ( haha , suka suka sukkkaaa sangat :) )


 MIDVALLEY
 jumpa kak Fatin Suhana 

wahh dia sangat comell tau <3 dan sangat baik :) malunya nak cakap dengan dia , bukan dia je , semua orang yg lina jumpa harini lina malu :P , nak bergambar tu tak la malu sebab suka :)) hihi. Lepas tu pergi The Curve ,jumpa abang   Ashh , waa rindu dekat dia ,semakin handsome :)) the three siblings ni pun berjalan-jalan :) dah macam the three stooges . HAHA  :) the gemoksss , thegemok , dan thekurus , HAHA . macam berjanji jea pakai hitam semua . lepas tu pergi karaoke . ohhmyy! suara dia macam macam :) HAHA , lepastu dah penat menyanyi , balik lahh ! junpa pula sis anya  :) dia pun cantik dan comel :) quiet tiring but i'm happy chilling with my dearest brother and sis fatin suhana :)
mase tgah nak ambik barang pun si abg ni dok snap2 -__-"
kene paksa pose kalau tak kene marah..hahaha ;P
me and sis fatin yang comel
yang ni kene paksa ketawa, heeeeee
me, sis fatin suhana and my brother annas easkey!
Goodnight love ,

30 comments:

  1. comel la adik annas nih. ngee :). pas nih pandai amik pic ley ganti ur brother lak. heee

    ReplyDelete
  2. u and fatin suhana sangat cantik ok? :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. bertuah sbb dpt jd adik annas easkey then dpt jmpa maria elena , fs semua hehe

      Delete
  4. muka lina mcm lisa surihani. cantik !

    ReplyDelete
  5. annas garang eh?lina c0mel..bestnye dpt jmpa fatin suhana kn dear..

    Luv by : www.nornadiah.com

    ReplyDelete
  6. hahahahha! tu baru sikit dik, nanti ada banyak lagi kene belajar, daripada tak buat apa baik belajar sikit2, at least tahu dari x tau apa2..dah2 pergi tidur sekrang! nite!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha seksa kot blajar kamera!education technology subject part paling sekda adalah kamera!!uwaaa.....naseb dah lepas paper tuh.

      Delete
  7. whoaa. both akak and kak fatin cantik meyhh :D

    ReplyDelete
  8. like ur tudung style..caner eh nak buat..leh tunjuk ajar x?
    fatin suhana tu mmg shomel :)

    ReplyDelete
  9. adik annas nie comel la..comel mcm sisnyer fatin suhana..^__-

    ReplyDelete
  10. wahh untungnya jadi adik anas. jeles jeles. jhahaha

    ReplyDelete
  11. kim slm abg..hehehe...btw,follow you..

    ReplyDelete
  12. lyna! u know what u hv talent to b like fatin suhana =))

    ReplyDelete
  13. wahh..bestnyee..jadi model shawls kite nak dik??

    ReplyDelete
  14. hi. blogwalking. come and follow me. nurulhudataib.blogspot.com
    thanx

    ReplyDelete
  15. Kite yang amik graphic design pun still fail jugak nk faham DSLR ni =.=' haha..hafal time pekse jelah pastu hampeh xtau apa tah iso,aperture sume =.='

    btw cantik2 gmbr u olls kat mid valley :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks ya :) memang pening DSLR ni ,hhehehe

      Delete