twenty with 25+ minded

Wednesday, 11 January 2012

My Journey 10th january 2012

Hi , assalamualaikum ,perjalanan yang amat memenatkan ! huh , dua kali terlepas bas ke segamat ! kenapa ke segamat tak ke KL ?  huhu , sebenarnya nak saing my belove brother yang TERAMAT garang ni :) . Sampai terminal bas kat Larkin pukul 2.30 p.m , wahh abang tu kata "sorry adik,bas dah jalan dah tadi" , myohhmy ! lepastu balik semula rumah dekat Kempas , sebelum tu saya tanya kat abang kat counter tu , "bas seterusnya pukul berapa ya ?" , "pukul 4.00 dik," ,, saya pun tanpa berlengah lagi (cewahhh) , balik la semula rumah kat Kempas . sedar tak sedar ada dalam kereta dah pukul 3.00 p.m. haa buat tak tau jelahh . tertidur pulak tu . seronoklahh ! haha , sampai rumah dah pukul 3.30 p.m . hah ! baru sampai je dah nak nena pergi terminal balik ! what theee>>> .. huhu , keluar je rumah jalan pun jam . tu dia , huhu . sampai Larkin dah pukul 4.00 p.m . alamatnya terlepas lahh bas lagi . dah berpeluh-peluh macam baru lepas marathon. ohh my god ! HUHU , apa boleh buat .



4.30 P.M 
akhirnya naik bas seorang diri ke KL . huhu , tak pe , dah biasa dahh :) . tapi tiket dia pelik lahh , ahh jangan fikir sangat :) naik jelahh . baru je naik bas ada lahh mamat nih , "ya allah ya tuhan ku , meluatnya tengok muka dia , nak menggatal la tu " (cakap dalam hati je) , elehh , buat tanya2 pulak nak pergi mana , dah terang2 kot kat tiket tu JB to KL . apa lahh . dekat tiket tu penuhh dengan tulisan . entah apa yg dia tulis . nama lahh , apa lahh , weck :-P , please ! huh , siap bagi telefon dia suruh kita ni bagi number phone ! "ya allah , kalau la annas ada sebelah ni , memang kena ceramah" (cakap dalam hati lagi) huhu . dahh habis yang tu.. ada cerita lain pulak !

7.00 P.M
time ni dekat Muar , ada lahh sorang pak cik ni naik , on the way to KL , aitt , kenapa pakcik ni pelik sangat ? ohh agaknya nak ajak berbual or teringat kat anak dia , kita pun berbual lahh . satu part yang tak disangka-sangka . " dik , sms jom , abang tak dengar lah " . ohhmyyyy ! ABANG ! "(dalam hati) ishh , tak guna , kita baik2 dgn dia , ber abang2 pulak gn kita" seram sejuk pulak time tu , macam orang muda , pakcik , usia awak tu dah separuh abad tau :( . ingat kan dah stop . ehh ada lagi , dekat seremban , dia tanya lahh macam2 , ber abang2 bagai ! citt . "adik balik dgn siapa , abang boleh hantarkan.HEHEHE". YA ALLAH . "(dalam hatilagi) kalau dia ni bukan orang tua , da lama kita bagi sebijikk ! dushhhhh><>< " aduhh lambatnya nak sampai KL . dalam hati nih da fikir macam2 "jangan lahh dia ni jual budak :'(" ishh

10.45 P.M 
sampai juga KL , alhamdulillah , all praises to ALLAH . macam mimpi ngeri lahh .  but thanks to ALLAH because always by my side :)

6 comments:

  1. kurang asam punye pakcik...annas jmpa pakcik tu annas hempuk kepala die..grrrrrr!!

    ReplyDelete
  2. si abg dah kasi warning tuh!

    ReplyDelete
  3. fuhhhh, dapat penumpang cam haremmm cam tuh yang malas nak nek bas tuh ! menggatal jeh lelaki sekarang nih an ? yang dah berumur tuh, sedaq sedaq lah sket p.cik oiii, abang ? fuhhh -..-

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA , mana tak seram sejuk :p , hihi

      Delete