twenty with 25+ minded

Wednesday, 11 January 2012

My Journey 10th january 2012

Hi , assalamualaikum ,perjalanan yang amat memenatkan ! huh , dua kali terlepas bas ke segamat ! kenapa ke segamat tak ke KL ?  huhu , sebenarnya nak saing my belove brother yang TERAMAT garang ni :) . Sampai terminal bas kat Larkin pukul 2.30 p.m , wahh abang tu kata "sorry adik,bas dah jalan dah tadi" , myohhmy ! lepastu balik semula rumah dekat Kempas , sebelum tu saya tanya kat abang kat counter tu , "bas seterusnya pukul berapa ya ?" , "pukul 4.00 dik," ,, saya pun tanpa berlengah lagi (cewahhh) , balik la semula rumah kat Kempas . sedar tak sedar ada dalam kereta dah pukul 3.00 p.m. haa buat tak tau jelahh . tertidur pulak tu . seronoklahh ! haha , sampai rumah dah pukul 3.30 p.m . hah ! baru sampai je dah nak nena pergi terminal balik ! what theee>>> .. huhu , keluar je rumah jalan pun jam . tu dia , huhu . sampai Larkin dah pukul 4.00 p.m . alamatnya terlepas lahh bas lagi . dah berpeluh-peluh macam baru lepas marathon. ohh my god ! HUHU , apa boleh buat .



4.30 P.M 
akhirnya naik bas seorang diri ke KL . huhu , tak pe , dah biasa dahh :) . tapi tiket dia pelik lahh , ahh jangan fikir sangat :) naik jelahh . baru je naik bas ada lahh mamat nih , "ya allah ya tuhan ku , meluatnya tengok muka dia , nak menggatal la tu " (cakap dalam hati je) , elehh , buat tanya2 pulak nak pergi mana , dah terang2 kot kat tiket tu JB to KL . apa lahh . dekat tiket tu penuhh dengan tulisan . entah apa yg dia tulis . nama lahh , apa lahh , weck :-P , please ! huh , siap bagi telefon dia suruh kita ni bagi number phone ! "ya allah , kalau la annas ada sebelah ni , memang kena ceramah" (cakap dalam hati lagi) huhu . dahh habis yang tu.. ada cerita lain pulak !

7.00 P.M
time ni dekat Muar , ada lahh sorang pak cik ni naik , on the way to KL , aitt , kenapa pakcik ni pelik sangat ? ohh agaknya nak ajak berbual or teringat kat anak dia , kita pun berbual lahh . satu part yang tak disangka-sangka . " dik , sms jom , abang tak dengar lah " . ohhmyyyy ! ABANG ! "(dalam hati) ishh , tak guna , kita baik2 dgn dia , ber abang2 pulak gn kita" seram sejuk pulak time tu , macam orang muda , pakcik , usia awak tu dah separuh abad tau :( . ingat kan dah stop . ehh ada lagi , dekat seremban , dia tanya lahh macam2 , ber abang2 bagai ! citt . "adik balik dgn siapa , abang boleh hantarkan.HEHEHE". YA ALLAH . "(dalam hatilagi) kalau dia ni bukan orang tua , da lama kita bagi sebijikk ! dushhhhh><>< " aduhh lambatnya nak sampai KL . dalam hati nih da fikir macam2 "jangan lahh dia ni jual budak :'(" ishh

10.45 P.M 
sampai juga KL , alhamdulillah , all praises to ALLAH . macam mimpi ngeri lahh .  but thanks to ALLAH because always by my side :)

6 comments:

  1. kurang asam punye pakcik...annas jmpa pakcik tu annas hempuk kepala die..grrrrrr!!

    ReplyDelete
  2. fuhhhh, dapat penumpang cam haremmm cam tuh yang malas nak nek bas tuh ! menggatal jeh lelaki sekarang nih an ? yang dah berumur tuh, sedaq sedaq lah sket p.cik oiii, abang ? fuhhh -..-

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA , mana tak seram sejuk :p , hihi

      Delete